Zweerusparket
Service en kwaliteit, afspraak is afspraak

Schuren en onderhoud

De meeste parketvloeren kunnen een leven lang mee, mits er voldoende onderhoud wordt gepleegd. Grofweg zijn er 3 soorten vloeren. Olie, lak of was. Vroeger werden wasvloeren met chemicaliën geïmpregneerd, tegenwoordig gebeurd dit met olie. 

Bij een wasvloer brengt u een nieuw laagje was aan als er door opwrijven geen glans meer ontstaat. Bij olie en lakvloeren brengt u grofweg 2x per jaar een polish of onderhoudsolie aan op de druk belopen plaatsen. Zo blijft de olie of laklaag intact, zodat die het hout beschermt tegen vuil en vocht. Op deze manier zult u lang plezier hebben van uw houten vloerbedekking. De polish of onderhoudsolie is doorgaans met een uurtje droog. Let wel op dat iedere afwerklaag zijn eigen specifieke onderhoudsmiddelen heeft.  Bij de wasvloer dient er was te worden aangebracht en dit dient dan geboend te worden met een boenmachine met verschillende kleuren pads. Doorgaans is dat iets meer werk dan de lak of olievloer.

Na gemiddeld 10 tot 15 jaar wordt een parket of houtenvloer eens geschuurd om de beschadigingen die het heeft opgelopen eens een keer weg te schuren. Na deze grondige schuurbeurt (doorgaans korrel 40, 60 en 100 waarna de vloer ook nog met korrel 100 wordt nagepolijst), kunt u opnieuw kiezen voor een afwerklaag. 

Zweerus parket zet tegenwoordig de meeste vloeren in de olie, maar bij vloeren waarbij er ook is doorgelegd in de open keuken wordt ook nog geregeld voor lak gekozen.

Alles is mogelijk, in een open en eerlijk gesprek kan Jeroen Zweerus u adviseren, zodat u een afgewogen beslissing kunt nemen. Bel met 06-54927392 of mail naar info@zweerusparket.nl